W życiu każdej rodziny są magiczne momenty, które świętuje się przy wspólnym stole, wspominając, wznosząc toasty oraz opowiadając historie rodzinne i przyszłościowe plany. Te chwile to bezcenny skarb, który potrzebuje wyjątkowej oprawy.
W naszym Dworku Kurowskim niedaleko Szczecina starannie przygotowujemy scenariusze rodzinnych uroczystości, takich, jak chrzciny, urodziny, komunia, rocznice, jubileusz czy inne imprezy okolicznościowe.
Wyjątkowe menu dla gości imprezy
Proponujemy wyjątkowe menu z tradycyjnymi potrawami kuchni polskiej. Dla każdej rodziny przygotowując menu bierzemy pod uwagę wszelkie życzenia i sugestie, uzupełniamy o kreatywne pomysły naszego Szefa Kuchni. Dzięki nam rodzinne chwile smakują doskonale i na długo zapadają w pamięć. Przygotowując potrawy dbamy również o to by były nie tylko smaczne ale i zdrowe. Na życzenie w menu możemy uwzględnić dania wegetariańskie i wegańskie.
Perfekcyjna obsługa imprezy okolicznościowej
Zapewniamy perfekcyjną obsługę i niezwykłą atmosferę, która unosi się w powietrzu. W Dworku Kurowskim rodzinne imprezy okolicznościowe mają niezapomniany smak oraz wyjątkową oprawę.
Wystrój Dworku Kurowskiego przeniesie nie jedną osobę do klimatu staropolskiego dworu. Elegancka fontanna, gustowny ogród oraz zielone widoki pozwolą zapomnieć o miejskim zgiełku i oderwać się od szarej rzeczywistości.
Obiad - 129zł/os. (do3h)
I Danie
- Polski tradycyjny rosół królewski podawany w wazach
II Danie:
Obiad serwowany na paterach 2 rodzaje mięs
- Kotlet schabowy panierowany
- Schab po zbójnicku
- Sznycel drobiowy
- Peklowana pieczeń z karkówki
- Kotlet de'Volaile z masełkiem i świeżą siekaną pietruszką
- Kurczak barbecue
- Filet z kurczaka nadziewany serem oraz pieczarkami
- Ziemniaki gotowane lub opiekane
- Zestaw surówek
Deser - Puchar lodów
Ciasta 150gr/os.
- Kawa i herbata
- Soki owocowe
- Napoje gazowane i ng.
Dodatkowo płatny
- Tort - 1kg/100zł (wybór tortów z katalogu)
Obiad - 139zł/os. (do3h)
I Danie
- Żurek na białej kiełbasie
lub
- Krem paprykowo – pomidorowy z mozarellą i świeżą bazylią
lub
- Królewski rosół z kury
II Danie:
Obiad serwowany na paterach 3 rodzaje mięs
- Kotlet schabowy panierowany posypany pieczarkami
- Stek z karkówki polany sosem, serwowany z blanszowaną cebulką i pieczarkami
- Sznycel drobiowy panierowany, z nutą sezamu
- Zraziki z karkówki faszerowane bekonem i smażoną cebulką polane sosem własnym
- Grillowana pierś sosie kurkowym
- Kotlet de'Volaile z masełkiem i świeżo siekaną pietruszką
- Filet z kurczaka nadziewany serem feta i szpianakiem polany sosem cytrynowym
- Dla dzieci frytki z nuggetsami
- Ziemniaki gotowane i opiekane
- Zestaw surówek
Deser - Puchar lodów z gorącymi malinami
Ciasta (150gr/os.)
Napoje (bez ograniczeń)
- Kawa i herbata
- Sok pomarańczowy 100%, sok jabłkowy 100%
- Pepsi, woda niegazowana z cytrynką
Dodatkowo płatny
Obiad - 189zł/os. (do 4h)
I Danie
- Polski tradycyjny rosół królewski podawany w wazach
II Danie:
Obiad serwowany na paterach 2 rodzaje mięs
- Kotlet schabowy panierowany
- Schab po zbójnicku
- Sznycel drobiowy
- Pieczeń z karkówki
- Kotlet de'Volaile z masełkiem i świeżo siekaną pietruszką
- Kurczak barbecue
- Filet z kurczaka nadziewany serem oraz pieczarkami
- Ziemniaki gotowane lub opiekane
- Zestaw surówek
Zimne przekąski
- Tortilla z kurczakiem
- Mini szaszłyki z kurczaka w sosie teriyaki lub orzechowym
- Mini roladki z cukini i serem feta
- Sałatka Grecka
- Sałatka Gyros
- Pieczywo
Deser - Puchar lodów z gorącymi malinami
Ciasta (150gr/os.)
Napoje (bez ograniczeń)
- Kawa i herbata
- Sok pomarańczowy 100%, sok jabłkowy 100%
- Pepsi, woda niegazowana z cytrynką
Dodatkowo płatny
Obiad - 209zł/os. (do4h)
I Danie
- Żurek na białej kiełbasie
lub
- Krem paprykowo – pomidorowy z mozarellą i świeżą bazylią
II Danie:
Obiad serwowany na paterach 3 rodzaje mięs
- Kotlet schabowy panierowany posypany pieczarkami
- Schab peklowany w sosie lazurowym lub sosem camembert
- Sznycel drobiowy
- Stek z karkówki z sosem, podany z blanszowaną cebulka i pieczarkami
- Grillowana pierś sosie kurkowym
- Kotlet de'Volaile z masłem i świeżo siekaną pietruszką
- Panierowany filet z kurczaka nadziany serem camembert podany z sosem orientalnym
- Dla dzieci nugetsy z frytkami
Ziemniaki gotowane i opiekane
Zestaw surówek
Zimne przekąski
- Pieczone skrzydełka w sosie sweet chili podane na zimno
- Quesadilla z salsą pomidorową i pieczonym kurczakiem
- Smażone kulki mozzarelli podane z dipem czosnkowym
- Meksykańska roladka z nadzieniem śmietankowym i grillowanymi warzywami
- Sałatka gyros
- Mix sałat z chrustem z boczku polany dressingiem bazyliowym
Deser - Puchar lodowy z dressingiem malinowym
Ciasta (150gr/os.)
Napoje (bez ograniczeń)
- Kawa i herbata
- Sok pomarańczowy 100%, sok jabłkowy 100%
- Pepsi, woda niegazowana z cytrynką
Dodatkowo płatny
Menu komunijne 2025
- 279zł/os. (do 6h).
I Danie
- Polski tradycyjny rosół królewski podawany w wazach
II Danie:
Obiad serwowany na paterach 3 rodzaje mięs
- Kotlet de'Volaile z masełkiem i świeżo siekaną pietruszką
- Grillowana pierś z kurczaka w sosie kurkowym
- Zraziki z karkówki nadziewane boczkiem i blanszowaną cebulką
- Dla dzieci nugetsy z frytkami
Ziemniaki gotowane i opiekane
Zestaw surówek
Deser Puchar lodów z dressingiem malinowym, podany rurką czekoladową przybrany bitą śmietaną
Zimne przekąski
- Deska serów i wędlin z hiszpańskim tapas
- Filet z kaczki duszony podany z żurawiną
- Półmisek tortilli 3 rodzaje (z kurczakiem , z łososiem, vege z trufla i szparagami)
- Jaja faszerowane pieczarkami w sosie tatarskim
- Sałatka z karmelizowana gruszka i feta
- Sałatka z wędzonym kurczakiem
- Pieczywo
Ciasta (150g/os.)
Napoje (bez ograniczeń)
- Kawa i herbata
- Sok pomarańczowy 100%, sok jabłkowy 100%
- Coca-cola, woda niegazowana z cytrynką
Dodatkowo płatny
- Tort Komunijny - 1kg/120zł
Grill - 149zł/os. (do 3h).
- Karkówka
- Filet z kurczaka w rozmarynie
- Schab przekładany boczkiem oraz cebulką
Ziemniaczki zawijane z masełkiem czosnkowym
- Sałatka świeże warzywa lub sałatka grecka
- Pieczywo
- Ketchup, musztarda
Napoje bez ograniczeń: Soki owocowe, Pepsi, woda mineralna, kawa, herbata
Menu 2025- 279zł/os. (do 7h).
I Danie
- Królewski rosół z kury
lub
- Krem z cukinii serwowany z kozim serem
II Danie do wyboru 2 rodzaje mięs
- Kotlet schabowy panierowany
- Kotlet de'Volaile z masełkiem i świeżą siekaną pietruszką
- Zraziki z karkówki
- Schab po zamojsku
- Ziemniaki gotowane lub opiekane
- Zestaw surówek
Zimne przekąski
- Pasztet z żurawiną
- Schab po warszawsku
- Skrzydełka pieczone podane na zimno z pikantnym sosem
- Śledzik w oleju
- Jaja nadziewane pieczarkami w sosie tatarskim
- Sałatka Grecka
- Sałatka Gyros
- Pieczywo
Danie ciepłe
- Rubinowy barszcz czerwony z chrupiącym pasztecikiem
Ciasta 150gr/os.
- Kawa i herbata b/o
- Soki owocowe, napoje gaz. i ngaz. b/o
Dodatkowo płatny
Menu 2025- 309zł/os. (do 7h).
I Danie
- Krem Paprykowo pomidorowy z mozarellą i świeżą bazylią
lub
- Krem z białych warzyw z chipsem pietruszkowym
lub
- Królewski rosół z kury
II Danie do wyboru 3 rodzaje mięs
- *Kotlet schabowy panierowany posypany pieczarkami
- *Schab po zbójnicku
- *Stek z karkówki polany sosem, serwowany z blanszowaną cebulką i pieczarkami
- *Kotlet de'Volaile z masełkiem i świeżą siekaną pietruszką
- *Grillowana nadziewana pierś z kurczaka serem feta i oliwkami owinięte bekonem
2 rodzaje skrobi do wyboru:
- *pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
- *pure z batatów
- *ziemniaki gotowane
- *pure ziemniaczano selerowe>
Zestaw surówek
Zimne przekąski
- Schab po wrszawsku
- Filet z kaczki duszony
- Rolada z boczku faszerowana
- Galantyna z kurczaka faszerowana serem feta i szpinakiem
- Śledzik po Szwedzku
- Śledzik po Żoliborsku
- Jaja w sosie tatarskim
- Smażone płatki mozzarelli
- Sałatka z Cezar
- Mix sałat z dressingiem bazyliowym z chrustem z boczku
- Pieczywo
Danie ciepłe
- Żurek na białej kiełbasie z paluchem chlebowym
Ciasta 150gr/os.
- Kawa i herbata b/o
- Soki owocowe, napoje gaz. i ngaz. b/o
Dodatkowo płatny